Wie geen naam op brievenbus heeft staan, ontving geen brief voor mondmasker

Burgemeester De Wever gaf het goede voorbeeld door met zijn oproepingsbrief de mondmaskers voor zijn gezin af te halen. Foto: Dirk Kerstens

Antwerpen -

Als u nog geen oproepingsbrief ontving van de stad Antwerpen om uw mondmasker af te halen, komt dat mogelijk door de afwezigheid van uw naam op de brievenbus. Op 3% van de Antwerpse bussen staat er geen naam of is hij onleesbaar.

Tussen 2 en 25 juni bracht het stadspersoneel de brieven rond. Ongeveer zes- tot zevenduizend brieven op 245.000 konden niet worden bezorgd. “Dat komt onder meer omdat de naam van het gezin ontbrak of niet leesbaar was”, zegt Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). “We grepen deze bedeling van deze brieven aan om te registreren op welke adressen er een naam staat. Een naam op de brievenbus is niet verplicht, maar we weten dat er nogal eens fouten zijn met brievenbussen door onder meer verhuizingen of leegstand. We weten nu dat op 3% van de brievenbussen in Antwerpen geen naam staat.”

Wie geen brief in zijn of haar brievenbus vond, maar toch een stedelijk mondmasker wil, kan dat nog steeds aanvragen via de website van de stad. De oproepingsbrief is nodig om het mondmasker af te halen bij de apotheker. Dat kan nog tot 15 juli.

https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/samen-tegen-corona/mondmaskers of https://eloket.antwerpen.be/nl/aanvraag/mondmasker

Door svw
MEER OVER HET CORONAVIRUS