Michel Hofman wordt de nieuwe Chef Defensie

Bron © BELGA

Michel Hofman Foto: Belga

Viceadmiraal Michel Hofman wordt de nieuwe Chef Defensie. Dat heeft minister van Defensie Philippe Goffin dinsdag in de Kamer verklaard.

Niet geheel onverwacht kiest de regering-Wilmès viceadmiraal Michel Hofman als nieuwe CHOD (Chef Defensie). De Franstalige topmilitair is op dit moment de rechterhand van legerbaas Marc Compernol, die op 10 juli afscheid neemt, na 48 jaar in uniform. De keuze voor Hofman is dus een keuze voor een zekere continuïteit. En, na twee keer een Nederlandstalige Chef Defensie (Compernol en zijn voorganger Gerard Van Caelenberghe) nog eens een Franstalige – al is Hofman perfect tweetalig.

Hofman haalde het van twee andere kandidaten. Claude Van de Voorde, de gewezen kabinetschef van ex-minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) die nu de militaire inlichtingendienst ADIV leidt, en Jan Hennes, die aan het hoofd van HR staat bij Defensie.

Hofman volgt Marc Compernol op, wiens mandaat binnenkort afloopt. Hofman is momenteel vice-Chef Defensie. Van nummer twee van het leger wordt hij dus nummer een.

AANGERADEN