Gezinsdrama: moeder doodt twee kinderen, derde in levensgevaar

Archiefbeeld Foto: rr

Bij een gezinsdrama in Erquelinnes (Henegouwen) zijn dinsdagavond twee jonge kinderen omgekomen. Een derde, een zoontje van 9 jaar oud, vecht nog voor zijn leven. Ook de mama, die de feiten pleegde, vecht nog voor haar leven.

Het drama vond plaats in een woning aan de Place du Jeu de Balle in Hantes-Wihéries, een deelgemeente van Erquelinnes, vlakbij de Franse grens.

Julie, leerkracht in drie gemeentescholen maar al een tijdje thuis, heeft er twee van haar kinderen omgebracht. Orphée was 22 maanden, Cérès was 7 jaar. Een derde kind, de 9-jarige Thibald, is ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft burgemeester David Lavaux ons bevestigd.

Het was de vader van de kinderen, arbeider bij de groendienst, die het drama ontdekte toen hij thuis kwam van zijn werk.

Ook zijn vrouw is er erg aan toe. Ze zou medicijnen hebben genomen om uit het leven te stappen. Haar toestand werd dinsdagavond als kritiek omschreven. De vrouw verloor een tijdje geleden een ongeboren kindje en kampte met een depressie.

Hoe de kinderen werden omgebracht, is nog niet duidelijk.

De vader van de slachtoffertjes is opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de lokale politie.

Buren van het gezin begrijpen niet wat de vrouw heeft bezield. “Ze leefde voor haar kinderen”, klonk het dinsdagavond.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan gratis de zelfmoordlijn bellen op 1813. Meer info op www.zelfmoordlijn1813.be.

Door tg
AANGERADEN