Mathieu van der Poel rijdt ook Ronde van Lombardije én Tirreno-Adriatico, wellicht geen wereldbeker mountainbike

Foto: Peter Malaise

Na de Strade Bianche (1 augustus) volgt Milaan-Turijn (5 augustus), Milaan-Sanremo (8 augustus), de Ronde van Piemonte (12 augustus) en de Ronde van Lombardije (15 augustus).

Mathieu van der Poel start het wegseizoen met vijf opeenvolgende wedstrijden in Italië. Zijn ploeg Alpecin-Fenix kreeg van organisator RCS na de Strade Bianche (1 augustus) en Milaan-Sanremo (8 augustus) gisteren ook een wildcard voor Milaan-Turijn (5 augustus), de Ronde van Piemonte (12 augustus) en de Ronde van Lombardije (15 augustus). Meer zelfs: het team van de broers Roodhooft mag ook deelnemen aan de Tirreno-Adriatico (7-14 september). Een opsteker voor Van der Poel, die de Italiaanse koers tussen de twee zeeën als ideale voorbereiding ziet voor de klassiekers, te beginnen met de Waalse Pijl op 30 september. Voor de Giro werd het aantal wildcards (zonder Alpecin-Fenix) behouden.

Geen wereldbekerwedstrijden in het mountainbiken

Dat betekent dat de Nederlandse alleskunner dit seizoen zo goed als zeker geen wereldbekerwedstrijden in het mountainbiken zal rijden. De eerste manche in het Zwitserse Lenzerheide is op 6 september en dat is daags voor de start van de Tirreno. In theorie kan Van der Poel wel de manche rijden in het Franse Les Gets (20 september), maar dat is weinig waarschijnlijk zo voor de start van het Belgische klassieke seizoen. Ook aan het WK (11 oktober in het Oostenrijkse Leogang) neemt hij niet deel, omdat die samenvalt met het weekend van de Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem.

Van der Poel wou graag nog wat wedstrijden op de mountainbike betwisten om zeker in de top veertig te blijven staan in UCI-ranking en volgend seizoen niet van op de achterste rijen te moeten starten. Hij hoopt dat de UCI overweegt om de punten van vorig jaar te behouden. Eerstdaags maakt het team het hele programma van hun goudhaantje bekend.

Mathieu van der Poel rijdt ook Ronde van Lombardije én Tirreno-Adriatico, wellicht geen wereldbeker mountainbike
Foto: Peter Malaise
Door Werner Bourlez
AANGERADEN