Altijd al gedroomd van ijs met ketchup- of mayosmaak? Wij niet, maar Heinz denkt daar anders over

Foto: Heinz

Nee, dit is geen grap. Heinz heeft zopas een ijssmaak gelanceerd met ketchup, maar ook met mayonaise en nog drie andere sauzen.

Alsof de tijden waarin we leven nog niet gek genoeg zijn, komt Heinz nu met doe-het-zelfpakketten om ijs te maken dat gebaseerd is op vijf sauzen van de Amerikaanse fabrikant. Het gaat om Heinz Ketchup Creamz, Heinz Salad Creamz, Heinz BBQ Creamz, Heinz Mayo Creamz en Heinz Saucy Sauce Creamz. IJs met mayonaisesmaak, die van ketchup of barbecuesaus dus.

Elk pakket bevat de accessoires die je nodig hebt om de ‘lekkernij’ zonder poespas te maken, inclusief de saus naar keuze, een receptfiche, een herbruikbare ijsbeker, een limited edition gouden lepel met gravure en een gouden ijsschep. Een ijsmachine heb je naar verluidt niet nodig. Het ijs maken doe je op een kwartiertje en met slechts vier ingrediënten.

Er zit slechts één probleem voor wie dit ijs wel zou durven proeven, de kits zijn voorlopig enkel verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk. Maar niets houdt je tegen om het thuis eens zelf te proberen, want Heinz geeft via zijn website ook telkens het recept mee. Hier vind je bijvoorbeeld die voor het ijs met mayonaise.

Door flb