Nieuwe kalender Wereldbeker veldrijden bekend: drie crossen geschrapt

De Druivencross in Overijse opent de nieuwe veldritkalender Foto: BELGA

De internationale weg- en mountainbikekalender kreeg van de UCI al een update, nu werd ook het definitieve programma van de Wereldbeker veldrijden bekendgemaakt. De crossen in Waterloo, Dublin en Antwerpen schuiven op naar volgend jaar.

De crossen vatten aan begin november. Er zullen ook slechts elf in plaats van de veertien oorspronkelijk geplande manches plaatsvinden. Op die manier worden er overlappingen met de wegklassiekers vermeden.

Het betekent dat de voorziene wedstrijden van 4 en 18 oktober, Waterloo (Verenigde Staten) en Dublin (Ierland), doorschuiven naar seizoen 2021 – 2022. Zonhoven, voorzien op 25 oktober, neemt op 13 december de plaats in van Antwerpen, dat ook doorschuift naar volgend jaar.

“Het leek alle partijen opportuun om de start van de 2020 UCI Cyclo-cross World Cup te verschuiven naar begin november”, legt Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics uit. “Dit enerzijds door het verschuiven van het wegseizoen, dat zijn zwaartepunt kent in oktober. En anderzijds door de onzekerheden die er vandaag nog zijn op het vlak van de in de toekomst geldende maatregelen, nationaal en internationaal, om de covid-19-pandemie onder controle te houden. UCI en wijzelf zijn de organisatoren en de steden dankbaar voor hun constructieve en flexibele houding. We hopen ook dat de financiële inspanning die we leveren ten aanzien van de lokale organisatoren, hen zal helpen bij het organiseren in deze omstandigheden.”

De nieuwe kalender:

1/11: Overijse

15/11: Tabor

22/11: Koksijde

29/11: Besançon

6/12: Wachtebeke

13/12: Zonhoven

20/12: Namen

27/12: Diegem

03/01: Hulst

17/01: Villars

24/01: Hoogerheide

Nieuwe kalender Wereldbeker veldrijden bekend: drie crossen geschrapt
Door jmg
AANGERADEN