Liverpool-coach Jürgen Klopp mengt zich in de hetze rond de erehaag van Manchester City: “Niet nodig, wel een leuk gebaar”

Bron © BELGA

Foto: picture alliance / Soeren Stache

Uittredend kampioen Manchester City ontvangt donderdagavond Liverpool op de 32e speeldag in de Premier League en zal een erehaag vormen voor de nieuwe kampioen. “Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit eerder heb meegemaakt”, reageert coach Klopp.

LEES OOK. Gewezen Liverpool-speler begrijpt eerbetoon van Manchester City niet: “De Bruyne die klapt voor spelers die veel minder goed zijn? Raar”

Pep Guardiola verklapte deze week dat zijn spelers een erehaag zullen vormen voor die van Liverpool voor aanvang van de clash in het Etihad Stadium. De uittredende kampioen van Engeland wil daarmee zijn respect betuigen aan de nieuwe titelhouder.

“Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit eerder heb meegemaakt, of het moet misschien lang geleden in Duitsland geweest zijn”, verklaarde Liverpool-coach Jürgen Klopp woensdag. “Het is een Engelse traditie, die we meepakken. Het is een aardig gebaar, maar echt nodig vind ik het niet.”

Klopp kan zich niet voorstellen dat hij ooit nog een seizoen in de Premier League zal meemaken waarin de titelstrijd al zeven duels voor het einde van de competitie is beslist. “Wij hebben een historische prestatie geleverd”, concludeerde de Duitser. “De Premier League is zwaar en Manchester City heeft een superteam. De marge van 23 punten die we nu hebben is reusachtig, ik denk niet dat nog een keer zal gebeuren.”

Voor de 53-jarige Klopp was het binnenhalen van de landstitel vorige week een van de mooiste momenten van zijn leven. Nochtans won hij vorig seizoen met Liverpool ook al de Champions League en het WK voor clubs. “Maar ik wil daar niet te lang bij stilstaan. Komend seizoen wachten ons opnieuw 38 competitiewedstrijden. We gaan onze titel niet verdedigen, neen, we gaan ons volgende kampioenschap aanvallen. Ik verwacht een hardere strijd dan in dit seizoen. Maar nu concentreren we ons eerst volledig op het duel met City. We zullen er klaar voor zijn.”

Liverpool-coach Jürgen Klopp mengt zich in de hetze rond de erehaag van Manchester City: “Niet nodig, wel een leuk gebaar”
Foto: Photo News
Door jmg
AANGERADEN