Racing Genk stelt Cyriel Dessers voor met emotionele video: “Nu ben ik waar ik wil zijn”

Cyriel Dessers (25) is nu officieel van Racing Genk. De Limburgers nemen de topschutter uit de Eredivisie over van Heracles. Hij zet zijn handtekening onder een contract van vier seizoenen. Bij zijn voorstelling presenteerden ze de nieuwe spits met indrukwekkende video.

“Limburg is mijn thuis. Hier ben ik geboren”, vertelt Dessers in het filmpje. “Als kleine jongen droom je van grootse dingen. Ik droomde van Racing Genk. Mijn ploeg. Ik zag mezelf spelen in het mooie stadion. In het voetbal krijg je niks voor niks. Enkel hard werken loont. Hard werken om elke dag beter te worden en je dromen waar te maken. Nu ben ik klaar, nu ben ik waar ik wil zijn.”

Ook sportief directeur Dimitri de Condé is uitermate tevreden. “Cyriel heeft zich in Nederland uitstekend ontwikkeld als voetballer, en als een echte doelpuntenmaker. Hij is Belgisch, nog jong en helemaal klaar om de volgende stap te zetten in zijn carrière. Dat hij als kind al supporter was van onze club, maakt het alleen nog mooier.”

Bij Heracles gunt technisch directeur Tim Gilissen Dessers zijn transfer van harte. “Cyriel is dit seizoen de absolute blikvanger geweest en is heel belangrijk geweest voor het team. Wij vinden dat, op basis van zijn spel, zijn goals, zijn assists en bovenal zijn persoonlijkheid, Cyriel het heeft verdiend om nu de volgende stap te maken in zijn carrière.”

Zijn ex-club Heracles Almelo bedankte Dessers:

Door jmg
AANGERADEN