Bar Mil neemt droge start met tal van trappistenlekkernijen

Molenaar Jef De Walsche kwam ook eens kijken. Normaal maalt hij elke zondag. Maar de molen is nu in restauratie waardoor hij tijdelijk de kap niet kan draaien, zodat hij afhankelijk van de windrichting is wanneer hij kan malen. Foto: kma

Malle -

Bar Mil, het zomerterras onder de wieken van de Scherpenbergmolen in Westmalle, nam woensdagavond alsnog een droge start. De ruime bedoeïenentent moest gelukkig na een regenachtige dag geen schuilplek bieden, al was het er wel gezellig. Ook het terrasmeubilair van Mintjens in dezelfde stijl met zonnetenten in safarikleuren werd in primeur uitgetest.

Bar Mil vormt de prelude van het nieuw Molenhuys dat later dit jaar opent. De lokale hapjes met veel ingrediënten van de Trappistenabdij - van broodjes tot biersaus - vielen woensdag in de smaak bij de gasten. Molenaar Jef De Walsche kwam ook al eens een kijkje nemen. En een afvaardiging van het schepencollege was ook present om het team van Bar Mil, onder wie schepen Dries Van Dyck, te feliciteren.

Bar Mil neemt droge start met tal van trappistenlekkernijen
Het schepencollege kwam de nieuwe toeristische hotspot ook goedkeuren. Foto: kma

Woensdag konden de buren en kennissen komen, vanaf donderdag 2 juli is iedereen welkom. Wie het terras betreedt, moet wel eerst zijn handen wassen met alcoholgel. De bier- en dranktoog opereert vanuit een omgebouwde zeecontainer.

Geert en Trisha wonen bij de Scherpenbergmolen in Westmalle en kwamen toevallig woensdag voorbij gewandeld tijdens de opening . “We zijn onze newfoundlander Rex fietskartraining aan het geven”, legde het koppel het koddig tafereel uit.

Bar Mil neemt droge start met tal van trappistenlekkernijen
Geert en Trisha. Hond Rex krijgt fietskartraining. Foto: kma
Bar Mil neemt droge start met tal van trappistenlekkernijen
De toog zit in een container. Foto: kma
Door Kristin Matthyssen
AANGERADEN
Meest recent