Verdwijning Maddie McCann: Honderden meldingen na oproep

Bron © BELGA

Foto: ASSOCIATED PRESS

In de geruchtmakende zaak van het in Portugal vermist geraakte Britse meisje Maddie McCann (3) zijn in een maand tijd ruim 800 nieuwe meldingen binnengekomen na een oproep van de Duitse politie. Volgens een woordvoerder van de recherche helpen sommige aanwijzingen verder bij het onderzoek naar het meisje, dat dertien jaar geleden uit een vakantieappartement in het Portugese Praia da Luz verdween.

Begin juni maakte de Duitse recherche verrassend bekend een 43-jarige Duitser ervan te verdenken Maddie te hebben ontvoerd en vermoord. Hij zit al in de gevangenis voor drugshandel. De politie wil niet zeggen of er al voldoende bewijs is voor een aanklacht.

LEES OOK. Duitse onderzoekers nemen gas terug: “Mogelijk kunnen we verdachte van moord op Madeleine McCann niet aanklagen”

Op 3 mei 2007, de avond van de verdwijning, zou de verdachte op een relevant tijdstip met een gsm hebben gebeld in Praia da Luz. De recherche is daarom nog steeds op zoek naar de gebruiker van een Portugees mobiel telefoonnummer. De politie deed tijdens een uitzending op de Duitse televisie een beroep op alle kijkers die tot juni 2007 contact hadden met Portugese telefoonnummers om het nummer te zoeken in hun oude mobiele telefoons, telefoonlijsten of rekeningen.

AANGERADEN