Politie haalt roekeloze wegpiraat uit het verkeer en neemt zijn BMW in beslag op het Zuid

De politie merkte de wegpiraat op aan de Waterpoort. Foto: Wim Hendrix

Antwerpen -

Een twintiger is zijn BMW én zijn rijbewijs kwijt nadat hij op het Zuid als een gek had rondgereden en daarbij verscheidene weggebruikers in gevaar had gebracht. Hij was bovendien eerder al veroordeeld tot een rijverbod.

Motards van de verkeerspolitie merkten eind juni een BMW op die aan hoge snelheid het rondpunt aan de Waterpoort opreed. “De man reed met gierende banden rond de poort en draaide de Kasteelstraat in. Daarbij konden enkele voetgangers, waaronder jonge kinderen, maar net een aanrijding vermijden ter hoogte van een zebrapad”, stelt de Antwerpse politie.

De bestuurder gaf opnieuw gas om de Lambermontplaats in te rijden. Een bestuurder moest bruusk remmen ter hoogte van de Edward Pecherstraat om een aanrijding te vermijden wanneer de bestuurder van de BMW geen voorrang van rechts verleende. “Iets verder moesten voetgangers op een oversteekplaats het op een lopen zetten om niet aangereden te worden”, gaat de politie verder. “Ook meerdere fietsers moesten uitwijken voor de wegpiraat.”

Uiteindelijk stopte de bestuurder in de Verschansingstraat achter een auto die dubbel geparkeerd stond. “De motards namen meteen de autosleutel af om te vermijden dat de bestuurder zijn dollemansrit zou hervatten. De man werd meegenomen voor controle, hij bleek eerder al veroordeeld te zijn tot een rijverbod voor onder meer onaangepast rijgedrag, rijden met de gsm in de hand, rijden met een onverzekerd voertuig en het negeren van een rood licht.”

De man erkende volgens de politie dat hij mensen in gevaar bracht door zijn rijgedrag, maar gaf ook toe dat hij eerder al op deze manier had rondgereden. “Gezien het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder en zijn voorgaande inbreuken werd zijn wagen bestuurlijk in beslag genomen en getakeld. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken”, besluit de politie.

Door dvd
AANGERADEN