Coach Serena Williams twijfelt aan US Open: “Denk niet dat het gaat lukken”

Serena Williams en dochter Alexis. Foto: AFP

Omdat het aantal nieuwe besmettingen in de VS blijft toenemen – met meer dan 52.000 gevallen bereikte het woensdag zelfs een recordhoogte – groeien ook de twijfels over de US Open, die op 31 augustus ingepland staat. “Met wat er op dit moment gebeurt in de States denk ik niet dat het gaat lukken”, verklaart Patrick Mouratoglou, als coach van Serena Williams én organisator van het UTS-tornooi een stem met gezag.

Mouratoglou staat ver van alleen met zijn mening. Een handvol van de grootste namen uit het circuit – Rafael Nadal, Novak Djokovic, Nick Kyrgios, Simone Halep, Ashleigh Barty... – hebben al hun bedenkingen uitgesproken bij de plannen van de Amerikaanse major. Zij vrezen niet alleen het coronavirus, dat in de States nog volop zijn verwoestende gang gaat, maar zien ook op tegen de strenge randvoorwaarden die de US Open oplegt. Bovendien zorgen de reisrestricties van en naar de States voor problemen. Weinig sporten zijn zo internationaal als het tennis, dat deelnemers uit de hele wereld verzamelt.

Aanvankelijk was ook de plaatselijke publieksfavoriete Serena Williams gekant tegen het vooruitzicht om in New York aan de slag te gaan, maar zij heeft zich ondertussen bedacht. Williams’ coach daarentegen blijft uiterst sceptisch. “Als de situatie stabieler was, zoals momenteel in Europa, zou ik een ander oordeel hebben”, aldus Mouratoglou. “Nu lijkt het een beetje gek om het tornooi te laten doorgaan.“

Door Marc Vermeiren
  • AANGERADEN
    Meest recent