‘Hoerenmadam’ van Jeffrey Epstein opgepakt op beschuldiging van handel in minderjarigen

Ghislaine Maxwell, de vermeende ’hoerenmadam’ van Jeffrey Epstein, is gearresteerd. Dat heeft de federale recherche FBI bevestigd . Epstein zat in de cel op verdenking van misbruik maar pleegde daar zelfmoord. Maxwell wordt er nu van beschuldigd minderjarige meisjes te hebben geronseld voor de multimiljonair.

Epstein-vertrouwelinge Ghislaine Maxwell is in verdenking gesteld van handel in minderjarigen. Dat blijkt donderdag uit de akte van inbeschuldigingstelling. De Amerikaanse federale recherche FBI heeft Ghislaine Maxwell, een vertrouwelinge van de overleden Amerikaanse zedendelinquent en multimiljonair Jeffrey Epstein, eerder vandaag opgepakt.

Ghislaine, de 58-jarige dochter van mediabaron Robert Maxwell, was de vriendin van Epstein en stond decennialang aan de zijde van de investeerder. Ze zou Epstein ook hebben geholpen en hem tienermeisjes hebben bezorgd voor seks. Een van die tieners, Virginia Roberts Giuffre, diende in 2015 een klacht tegen Maxwell in.

Ghislaine Maxwell heeft tussen 1994 en minstens 1997 een “cruciale rol” gespeeld in het misbruik van minderjarige meisjes van multimiljonair Jeffrey Epstein. Dat heeft Audrey Strauss, openbare aanklager van het zuidelijke district van New York, donderdagavond verklaard op een persconferentie over de zaak tegen Maxwell.

Maxwell, de ex-vriendin van Epstein, werd donderdagochtend vroeg opgepakt in New Hampshire, zei Strauss.

Ze werd al een tijd discreet in de gaten gehouden door de politiediensten. “Ze woonde in luxe terwijl haar slachtoffers nog steeds lijden”, verklaarde Bill Sweeney, onderdirecteur van de FBI.

Van 1994 tot 1997 hielp Maxwell haar voormalige partner Epstein door minderjarige meisjes te rekruteren. Sommigen waren niet ouder dan 14 jaar. Daarvoor gebruikte ze de techniek van grooming. Ze deed alsof ze geïnteresseerd was in het leven van de slachtoffers en werd vrienden met hen. Zo namen Epstein en Maxwell ze mee naar de film en gingen ze samen shoppen. Verder betaalden ze voor hun studies, waardoor de meisjes dachten dat ze schulden hadden bij hen.

“Voorts normaliseerde Maxwell seksueel geweld bij de slachtoffers. Zo kleedde ze zichzelf uit in hun bijzijn en sprak ze met de meisjes over seks. Uiteindelijk misbruikte Epstein de slachtoffers. In sommige gevallen vergreep ook Maxwell zich aan de slachtoffers”, aldus Strauss. Het misbruik vond ook plaats in de woning van Maxwell in Londen.

Zelfs heeft ze altijd ontkend dat ze meisjes ronselde. Ze werd betaald door Epstein om mannen te vermaken, houdt ze vol.

Er wordt nu vooral uitgekeken naar haar getuigenissen. Want ze was niet alleen een hoofdrolspeler in de rechtszaak tegen Epstein, ze is ook de enige die klaarheid kan brengen over de connectie tussen Epstein en de Britse prins Andrew.

Zij bracht de twee heren immers samen.

‘Hoerenmadam’ van Jeffrey Epstein opgepakt op beschuldiging van handel in minderjarigen
Virginia Giuffre met prins Andrew. Maxwell houdt zich op de achtergrond

Eind oktober had prins Andrew in een interview met de openbare omroep nog gezegd dat hij zich geen ontmoeting kon herinneren met het minderjarige meisje Virginia Giuffre. Over een foto van vroeger waarin hij zijn hand op de heup van Giuffre lijkt te houden, zei hij dat hij zich het voorval niet voor de geest kon halen en suggereerde zo dat de afbeelding werd bewerkt. Het interview verliep dermate rampzalig dat de prins nadien noodgedwongen bekendmaakte zijn publieke activiteiten stop te zetten.

Benieuwd of Maxwell nieuwe verklaringen zal afleggen en eventueel nog namen van andere personaliteiten zal noemen die op de beruchte feestjes met minderjarigen aanwezig waren.

LEES OOK. Ze werkte als ‘hoerenmadam’ van Epstein en kent de waarheid over het misbruik van meerdere vrouwen: wie is Ghislaine Maxwell (+)

bekijk ook

Door tg
AANGERADEN