Voor de gezelligheid, het gemak, en zelfs het geklungel: vanwaar onze fascinatie voor ‘koken aan tafel’?
“Te gevaarlijk voor zware ongelukken”, zegt het Brandwondencentrum over de cowboysteak. Maar die waarschuwing klonk decennia geleden evengoed voor gourmet, fondue of al die andere toestellen waarmee we kunnen koken aan tafel. Bovendien ruikt het hele huis ernaar en vaak is het zelfs niet eens lekker wegens te ver gebakken. Waarom blijven we dan toch van die nieuwe hypes uitvinden? “Het klungelen maakt het juist aantrekkelijk”, zeggen experts.
Beste van Plus
Lees ook
Vlaamse klassiekers als ‘ballekes in kriekskes’ blijken dan toch niet zo Vlaams
Zo makkelijk bak je een Driekoningentaart
Geen ‘goei kotelet in goe wa boter’, wel gezonde recepten zónder vlees: Jeroen Meus kookt vegetarisch in ‘Groentekost’
Toen hij die ene foto zag, wist de peetvader van de tv-koks met zichzelf geen blijf meer