Buurtplein Merelput wordt ruim rust- en recreatiepunt

De waterloop wordt in de groenzone geïntegreerd. Foto: Peter Esprit

Lochristi -

In het najaar zal de wijk Vaarlaars een buurtplein rijker zijn. Ter hoogte van de Merelput wordt een rust- en recreatieruimte aangelegd.

Rond het buurtpleintje Merelput is een volledig participatietraject afgelegd met de buurtbewoners. In augustus vorig jaar kwam de mobiele speelpleinwerking Joepla langs voor de organisatie van een speeldag om na te gaan welke mogelijkheden er op het terrein waren. Nadien organiseerde het gemeentebestuur een infovergadering waarbij zowel de jonge als oudere inwoners hun ideeën en wensen konden formuleren. “Ook na de opmaak van het voorontwerp koppelden we terug naar de buurt, waarna een definitief plan werd opgemaakt door het studiebureau Fris in ’t landschap”, zegt schepen Frederic Droesbeke.

De aanleg van het buurtpleintje Merelput bestaat uit drie delen. Via een wandel- en fietsdoorsteek zal de wijk Vaarlaars, waar al een klassiek buurtpleintje met speeltuigen is, verbonden worden met het eerste deel van het pleintje. In een tweede deel komt er groenaanleg met ‘natuurlijke spelprikkels, een klauter- en chill parcours en een robuuste tafeltennistafel. In een derde deel aan de overkant van de aangelegde waterloop voorziet men in een volledige groenzone met diverse struiken en bomen. Enkele zitbanken en een kleine vlonder maken het buurtplein compleet.

Door Peter Esprit
AANGERADEN
Meest recent