Koen Wauters en Ruth Beeckmans laten sterrenchefs Bifi-worstjes namaken

Koen Wauters zal de chefs superviseren. Foto: ISOPIX

Snackmasters, zo gaat het VTM-programma heten waarin Koen Wauters en Ruth Beeckmans sterrenchefs op de rooster leggen. Niet om hun haute cuisine te testen, maar om te zien of ze populaire snacks kunnen namaken.

Een Whopper-hamburger, een Kinder Bueno, een koekje van Parein, een Bifi-worstje of chips van Croky: het zijn doodgewone tussendoortjes, maar ze namaken is niet zo’n eenvoudige opdracht. Dat zal blijken uit het nieuwe kookprogramma Snackmasters waarin bekende sterrenchefs – genre Peter Goossens, Piet Huysentruyt en Marcelo Ballardin – het tegen elkaar zullen opnemen om de bekende snacks zo getrouw mogelijk te kopiëren.

Telkens nemen twee toppers het tegen elkaar op onder het wakende oog van Koen Wauters (52), die het programma in de kookstudio zal presenteren. Ook Ruth Beeckmans (38) is van de partij, maar zij gaat in de fabriek het werkelijke productieproces nalopen.

Om de chefs een beetje op weg te helpen, krijgen ze de officiële ingrediëntenlijst van de snack die ze moeten bereiden, maar dat is dan ook hun enige leidraad. Eenmaal hun kopie klaar is, wordt hun creatie voorgelegd aan de producent. Zowel de patron als het personeel zullen de namaak proeven en zo zal worden uitgemaakt wie het best heeft gepresteerd.

Snackmasters, gebaseerd op een Brits format, komt wellicht in het najaar op VTM.

Door jdr
AANGERADEN