Proeven van Argentijnse en Filipijnse keuken in oude stadsbibliotheek

Eetcafé Sundry Seeds laat starters hun proefprojecten uitproberen. Foto: Joker

Mechelen -

Met eetcafé Sundry Seeds in de oude stadsbibliotheek heeft Mechelen er een adresje bij om te proeven van een wereldkeuken. Zempanadas serveert authentieke Argentijnse empanadas en Joy van Filipino Bites laat u proeven van de Filipijnse keuken.

Sundry Seeds is een project van Joker in samenwerking met de stad en vzw Mest om jongeren, vrouwen en nieuwkomers kansen te geven om te ondernemen in het brede kader van duurzaam toerisme. Joker was voor het Europese project op zoek naar een plek. Het is meteen de opvolger van De Proeftuin.

In de oude stadsbibliotheek in de Moensstraat is sinds het najaar van 2019 de sociaal-artistieke werkplaats Artenova gevestigd en Seconddesk, een co-werkplek. In de inkomhal van de voormalige bib, waar de stad en Mest nog een nieuwe invulling voor zochten, laten twee startende onderneemsters u drie dagen per week proeven van hun culinair talent.

Take-away

“Dit maakt het voor de ondernemer laagdrempeliger om op te starten, want zo is het project bijvoorbeeld combineerbaar met een job. Dat Via Via mee instaat voor het beheer laat de ondernemers ook toe om meer van elkaar te leren”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. De stad hoopt binnenkort nog meer starters te verwelkomen. “Onze dienst economie krijgt heel wat vragen van startende ondernemers die eerst willen testen met horeca, voor ze de grote stap zetten”, legt Geypen uit.

Bij Zulma van Zempanadas kunt u op donderdag en vrijdag terecht van 11 tot 21u. Joy van Filipino Bites in De Vleeshalle serveert haar gerecht op zaterdag (vanaf 11 juli), telkens van 11 tot 21u. Bestellen en reserveren kan online. Er is ook take-away.

www.zempanadas.be

www.filipinobites.be

Door Sven Van Haezendonck
AANGERADEN