Stad kan nieuw mobiel podium inzetten: “Op minder dan halfuur bouwen we het op”

Het nieuwe mobiele podium is er, nu nog de evenementen. Foto: Stad Mechelen

Mechelen -

Nadat het vorige versleten bleek, kan de stad Mechelen een nieuw mobiel podium inzetten. Ze investeerde daar inclusief toebehoren 127.000 euro in. Nu is het enkel nog wachten op de eerste evenementen, want door de coronacrisis zijn er veel geannuleerd of kleinschaliger geworden.

Tijdens Maanrock 2019 merkten medewerkers van de uitvoeringsdiensten dat het hydraulische mechanisme van het vorige podium na 22 jaar versleten was. Omdat Mechelen het jaarlijks een 35-tal keer inzet, onder andere ook voor de Hanswijkprocessie en de buitenspeeldag, besliste ze om te investeren in een nieuw podium.

100% veilig

Dat is tien meter lang en 6,40 met breed en net zoals het vorige volledig overkapt. Bij de levering heeft de fabrikant een korte opleiding gegeven aan het team Transport en Evenementen dat instaat voor de opstelling, afbraak en het onderhoud. “Op minder dan een halfuur bouwen we het op. We zijn blij dat we opnieuw beschikken over een podium dat 100% stabiel en veilig is”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

De stad verhuurt het podium ook aan particulieren of organisaties. Ze investeerde ook in vijftig bijkomende podiumelementen, vier transportkarren en zeventien leuningen.

Door svh
AANGERADEN