Abonnee worden? Kies je leesformule

Na kaas en bier pakken paters uit met nieuw product: ijsje van de abdij

IJskar uitgebaat door sociaal initiatief op de Lekdreef

Na kaas en bier pakken paters uit met nieuw product: ijsje van de abdij

Abt Marc Fierens (uiterst rechts) en andere paters proeven van het ijs. Foto: Luc Weyens

Scherpenheuvel-Zichem / Averbode -

De Lekdreef heeft er een ijskar bij. En niet de eerste de beste. Het ijs wordt gemaakt door Heide Atelier uit Schriek, een erkend ouderinitiatief waar jongeren met een niet aangeboren hersenletsel of autisme trainen. De melk die wordt geleverd door de koeien van de boerderij bij de abdij. De paters kunnen hun nieuwste product alvast smaken.

De abdij stond al bekend voor haar bier en kaas. “Het ijs ligt in de lijn van die andere producten”, zegt abt Marc Fierens. “Het wordt bereid zonder kleur- of smaakstoffen. Het gaat om een duurzaam product ...

AANGERADEN
Meest recent