Burgemeester Wevelgem stelt inwoners gerust na reeks nieuwe besmettingen: “We hebben het onder controle”

Wevelgem -

Nadat een kleuter en twee personeelsleden van de vrije basisschool BaMo in Moorsele besmet raakten met het coronavirus, ging de bal snel aan het rollen. Al snel was de deelgemeente van Wevelgem weer in de ban van Covid-19. Er volgden namelijk nog meer besmettingen.

Het sein voor burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) om de bevolking toe te spreken in een videoboodschap. Daarin probeert hij zijn burgers vooral gerust te stellen. “We hebben het onder controle”, klinkt het. “We hebben de ziekte gelokaliseerd. We weten om wie het gaat en waar het zich bevindt.”

De gemeente had intussen contact met de huisartsen en zelfs met viroloog Marc Van Ranst. Hoewel het virus onder controle is, pleit de burgervader toch voor voorzichtigheid. “Blijf afstand houden, was je handen en draag een mondmasker waar het druk is”, zegt Seynhaeve.

Hij wijst daarbij op de horeca en winkels. Ook in woon-zorgcentra blijft oppassen de boodschap. “We hebben beslist om tijdelijk de bezoekregeling weer wat terug te schroeven”, aldus de burgemeester.

Door Joerie Dewagenaere
AANGERADEN