Leerling Sint-Pietersschool wint publieksprijs Lions Vredesposter

De klas van het zesde leerjaar met publiekswinnaar Marc Sancar. Foto: Leo De Nijn

Mechelen -

Marc Sancar van de Sint-Pietersschool uit Mechelen is de winnaar van de Publieksprijs Lions Vredesposter. De prijsuitreiking vond door de coronacrisis wel in beperkte kring plaats.

“We wilden niet met deze traditie breken omdat we jongeren willen blijven bewustmaken van het feit dat vrede heel belangrijk is”, zegt Walter Buelens, gewestvoorzitter van Lions Zone Dijlevallei. In aanwezigheid van juf Liesbeth, schooldirecteur Dirk Letens en de hele klas 6A overhandigde Vera Borghgraef, verantwoordelijke van Vredesposter van Lions zone Dijlevallei, een boekenbon aan de winnaar.

“Om toch extra aandacht te geven aan dit belangrijke evenement voor scholen en hun leerlingen besloten wij om, naast de tien geselecteerde tekeningen die mogen deelnemen aan de nationale selectie, ook een bijkomende publieksprijs uit te reiken. Via de Facebookpagina van de Lions Vredesposter Dijlevallei konden leerlingen, ouders en sympathisanten een stem uitbrengen op de tekeningen van de 65 klaswinnaars”, zegt de gewestvoorzitter.

Aan de wereldwijde wedstrijd, georganiseerd door Lions Clubs International, kunnen kinderen tussen 11 en 13 jaar deelnemen door een tekening te maken, dit jaar rond het thema ‘vrede’. “De bekroonde tekening, die aandacht vraagt voor Wereldvrede, kreeg bijna vijfhonderd van de vierduizend uitgebrachte stemmen en dat maakte de tekening van Marc Sancar de publiekswinnaar. Marc is leerling van het zesde leerjaar van de Sint-Pietersschool uit Mechelen”, zegt Walter Buelens.

Door ldn
AANGERADEN