Gemiddeld 80 besmettingen per dag: trends blijven dalen

Bron © Sciensano

Foto: PhotoNews

De coronacijfers blijven in de goede richting gaan. Het aantal besmettingen lag volgens de recentste weekcijfers op gemiddeld 80,6 per dag, of 16 procent lager dan de week ervoor. Dat blijkt zaterdag uit gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames (voorbije week gemiddeld 11,1 per dag, tegen 15 de week voordien) en overlijdens (gemiddeld 4,7 per dag, tegen 6,3 de week voordien) blijven dalen.

De cijfers tonen ook een verdere daling van het aantal bezette ziekenhuisbedden. Op 3 juli waren dat er nog 168, tegenover 247 een week eerder. Dat is een daling met 32 procent. Op intensieve zorgen zijn nu nog 32 bedden bezet door coronapatiënten, 11 procent minder dan vorige week, toen dat er nog 36 waren.

In totaal zijn er in België tot nu toe 61.838 coronabesmettingen bevestigd. Er overleden 9.771 mensen aan het virus. Sinds begin maart werden al 891.930 testen uitgevoerd.

De overheid waarschuwt wel dat ondanks de positieve evolutie, het virus niet verdwenen is. “Blijf dus de tips toepassen om jezelf en je familie te beschermen”, klinkt het. Dat betekent onder meer thuisblijven als je ziek bent, regelmatig de handen wassen, anderhalve meter afstand houden buiten de bubbel en indien nodig een mondmasker dragen.

bekijk ook

Waarom duurt het zo lang om een vaccin tegen het coronavirus te ontwikkelen?

Daarom zijn mannen vatbaarder voor een virus

Zo vermijd je droge handen door het vele handen wassen