Moordpoging in centrum Gent. Tunesiër (46) aangehouden

De feiten vonden plaats in de Kongostraat in Gent. Foto: Sander Luyten

Gent -

Een 42-jarige man is zaterdagochtend neergestoken in zijn woning in de Kongostraat in Gent. Een van de twee verdachten is aangehouden op verdenking van poging moord.

Buurtbewoners hoorden zaterdagochtend een enorm geschreeuw in een huis vlakbij het gebouw van de VDAB in de Kongostraat. Een 42-jarige Tunesiër was in of aan zijn woning neergestoken. Hij werd zwaargewond maar niet in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie startte een klopjacht op de daders. Niet veel later werden bij een huiszoeking in de Frère Orbanlaan twee Tunesiërs gearresteerd, respectievelijk 46 en 44 jaar. Ze werden zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man van 46 jaar is aangehouden op verdenking van poging moord.

Het labo kwam ter plaatste voor een sporenonderzoek. “De motieven zijn nog onduidelijk. Alles wordt verder onderzocht”, zegt het Oost-Vlaamse parket. De vrouw van het slachtoffer wilde na de feiten alleen kwijt dat er geen incident was tussen haar en haar echtgenoot en dat de man ondertussen aan de betere hand is.

Moordpoging in centrum Gent. Tunesiër (46) aangehouden
Foto: Sander Luyten
Door jdg, sln
AANGERADEN
Meest recent