Man opgepakt voor mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp

Bron © telegraaf

Rene van der Gijp Foto: © VRT

Een 21-jarige man uit Ridderkerk is vrijdag opgepakt voor de mislukte overval op René van der Gijp. Dat maakte de Rotterdamse politie zaterdag bekend.

Eind april werd Van der Gijp bij zijn huis in Dordrecht opgewacht door een groep mannen die met hamers begonnen in te slaan op de ruiten van zijn auto.

„Ik stond voor het hek (van zijn huis, red.), en ineens sprongen er drie gasten vanuit het niets voor mijn auto en begonnen als idioten met hamers op die auto in te slaan”, vertelde het VI-gezicht enkele weken geleden over het incident. „Als je er op een gegeven moment doorheen komt en je krijgt één klap van zo’n hamer, dan ben je dood. Ze stonden echt als een wilde te slaan.”

LEES OOK. Zoveelste racistische mop in Nederlands voetbalprogramma leidt tot heftig debat en woedende reacties: was het de laatste aflevering? (+)

De politie verwacht meer aanhoudingen te kunnen verrichten door het nog lopende onderzoek.

Samen met Johan Derksen en presentator Wilfred Genee vormde Van der Gijp tot voor kort het gezicht van het tv-programma Veronica Inside, de opvolger van Voetbal Inside. Van der Gijp en Derksen analyseerden het voetbal met veel humor en schopten daarbij met grote regelmaat tegen zere schenen. Het programma kwam onder vuur te liggen na aan racistische mop van Johan Derksen, waarna Nederlandse internationals de show boycotten. Uiteindelijk werd de laatste aflevering van de show geschrapt en rollen de analisten en presentator vechtend over de vloer.

LEES OOK. Nu presentatoren alleen nog elkaar beledigen: is er toekomst voor ‘Veronica inside’ of zijn alle bruggen opgeblazen na de racisme-rel? (+)

AANGERADEN