Antwerpen vervangt afgelaste Sinksenfoor met wintereditie

Bron © BELGA

Geen Sinksenfoor in juni, deze winter komt er een herkansing Foto: RR

Tussen 21 november en 13 december vindt op Spoor Oost in Antwerpen een wintereditie van de Sinksenfoor plaats.

De wintereditie is een opluchting voor de foorkramers, die de belangrijke Sinksenfoor afgelast zagen door de coronamaatregelen.

De wintereditie van de Sinksenfoor zal drie weken en vier weekends lopen op Spoor Oost en zal gelden als aftrap van het jaarlijkse stadsfestival Winter in Antwerpen. Alle foorkramers die normaal op de Sinksenfoor staan, krijgen een uitnodiging om op de vervangeditie hun kraam of attractie uit te baten.

Volgens Jean-François Vlasselaerts, woordvoerder van de foorkramers, maakt de wintereditie een verloren jaar voor een klein stukje goed. “We hebben zeven maanden stilgelegen, zonder inkomsten en met doorlopende kosten.”

Om de moeilijke situatie van de foorkramers tegemoet te komen, geeft de stad hen een korting van 80 procent op het standgeld voor de wintereditie in 2020 en een korting van 20 procent voor de daaropvolgende editie. Op de winterfoor worden de gepaste veiligheidsmaatregelen genomen, de stad volgt ook op hoe de verspreiding van het coronavirus evalueert, met het oog op een mogelijke tweede besmettingsgolf.

AANGERADEN