Burgemeester Kluisbergen: “Geen publiek toegelaten tijdens Ronde van Vlaanderen”

Bron © pma

Foto: pma

Burgemeester Philippe Willequet (Gemeentebelangen) van Kluisbergen zegt dat er in de veiligheidszones zo goed als geen publiek zal toegelaten worden tijdens de Ronde van Vlaanderen.

“Vorig jaar waren 40.000 mensen in Kluisbergen, als de helft komt zitten we nog aan 20.000. En dat is veel te veel en niet controleerbaar door de politie”, klinkt het bij de burgemeester. “Er zal opgeroepen worden dat iedereen thuis blijft en niet naar de koers komt. Men gaat er alles aan doen om enkel de koers te laten plaatsvinden, maar niks meer. Dat er geen events mochten plaats vinden hadden we maanden geleden al beslist. De politie zal al meer dan de handen vol hebben met de wedstrijd. In oktober kan het al slecht weer zijn, laat ons hopen dat het slecht weer is. De coronatoestand kan ook veranderen, maar een Ronde zoals normaal wordt het nooit.”

In Kluisbergen zijn er veiligheidszones aan de Oude Kwaremont, de Paterberg en de Hotond. Vorig jaar waren er 27 events vergund. In Oudenaarde zijn de Koppenberg, de aankomst en de Grote Markt de veiligheidszones.

Eerder werd door de organisatie Flanders Classics beslist dat de vip-omkadering van de Ronde niet zal doorgaan.

Door pma, lvh
AANGERADEN