Levende legende Buffon breekt record van aantal wedstrijden in Serie A, Ronaldo viert met heerlijke vrije trap

Bron © BELGA

Foto: AFP

Gianluigi Buffon stond zaterdagavond in de basis bij Juventus in het competitieduel tegen Torino. Met 648 wedstrijden in de Serie A op de teller is de 42-jarige doelman voortaan alleen recordhouder, nadat hij in december de al even legendarische Paolo Maldini (647 Serie A-matchen) evenaarde. Het werd een recordmatch in stijl, want Juve won ruim met 4-1.

Buffon had zelfs nog meer wedstrijden in de Serie A kunnen hebben, want de doelman vertoefde vorig seizoen een jaar bij PSG in de Franse Ligue 1 en zakte met Juventus in 2006 naar de Serie B na het Calciopolischandaal.

In totaal speelde Buffon tot dusver 1.090 wedstrijden als prof, alle competities en zijn 175 caps bij de nationale ploeg meegerekend.

Dit seizoen is Buffon de tweede doelman bij Juventus, achter Wojciech Szczesny. Tegen Torino zat de Pool echter op de bank. Behalve Buffon en Maldini hebben enkel Francesco Totti (619) en Javier Zanetti (615) meer dan 600 wedstrijden gespeeld in de Serie A.

Ruime zege

Het werd een recordmatch in stijl voor Buffon. De doelman zag hoe Paulo Dybala - alweer hij- meteen de weg naar de netten vond. Cuadrado verdubbelde op het halfuur de score, de Oude Dame kon de zege al ruiken.

Maar op slag van rust was daar dan toch Torino. Belotti tekende diep in de extra tijd van de eerste helft voor de aansluitingstreffer, de derby was dan toch nog niet gespeeld. Na de pauze leken de bezoekers zelfs gelijk te zullen maken, maar het doelpunt werd afgekeurd.

Het moment om op te staan, dacht Cristiano Ronaldo. De Portugees zette zich voor de 43e keer in een Juventus-shirt achter een vrije trap, maar in bijna twee seizoenen Italië had dat nog geen succes opgeleverd. Tot vandaag, want Ronaldo schilderde het leer heerlijk in de bovenhoek: 3-1, Juventus weer op rozen. Torino-speler Koffi Djidji zette met een eigen doelpunt de 4-1-eindcijfers op het bord.

Door Laurens Van Heuverswijn, Raf Hermans