Taalbubbels zoekt vrijwilligers

Foto: *

Aalst -

Taalbubbels geeft anderstalige leerlingen, die tijdens de grote vakantie weinig of geen Nederlands spreken, de kans om de taal te oefenen. Deze keer gebeurt dat niet aan de klassieke schoolbanken, maar via leuke activiteiten zoals muziekworkshops, kookactiviteiten, sport, spel, knutselen en uitstappen.

Taalbubbels richt zich op anderstalige kinderen en jongeren tussen 5 en 18 jaar die in Aalst wonen, of in Aalst naar school gaan. Het Nederlands van de kinderen en de jongeren wordt zo opgefrist zodat ze vlot kunnen starten met het nieuwe schooljaar.

Uiteindelijk is het de bedoeling om de slaagkansen in het onderwijs te verhogen en de leerachterstand tegen te gaan. Deze zomer vindt Taalbubbels plaats van 3 tot 14 augustus in de Academie voor Beeldende Kunsten. Om de kinderen te begeleiden zoekt de stad net als vorig jaar naar vrijwilligers die het taalteam willen versterken.

Taalbubbels is dit jaar aan zijn dertiende editie toe. Vorig jaar mochten de kinderen onder andere kennismaken met het beroep als brandweerman (foto).

Stel je kandidaat

Zie jij jezelf deze activiteiten mee helpen voorbereiden en begeleiden en beschik je over een sociaal/pedagogisch diploma of ben je daarvoor in opleiding? Neem dan zeker contact op met het team Inburgering. Je geeft zelf aan met welke leeftijdsgroep je wilt werken. Zo kom je in een dynamisch team terecht, krijg je elke dag lunch en drank, een vrijwilligersvergoeding van 34 euro per dag én heb je alweer een mooie ervaring om aan je CV toe te voegen.

Meer info: via taalbubbels@aalst.be of 053/77 93 00

Door Véronique Van Geit
  • AANGERADEN