Auto rijdt met hoge snelheid demonstranten aan in Seattle, twee personen zwaargewond

Bron © Daily Mail, Reuters, KOMO News

In de Amerikaanse stad Seattle heeft een bestuurder twee demonstranten aangereden op een afgesloten deel van een snelweg. Op amateurbeelden die circuleren op Twitter, is te zien hoe de witte Jaguar de twee dames met hoge snelheid aanrijdt. Of de actie met opzet gebeurde, is voorlopig onduidelijk.

Beide slachtoffers zijn er erg aan toe. Een van hen liep levensbedreigende verwondingen op, de andere raakte zwaargewond. Na de botsing gingen enkele ooggetuigen nog de confrontatie aan met de automobilist, maar die reed al snel weg. Wat later kon de Washington State Patrol de bestuurder, een 27-jarige man, inrekenen.

In Seattle zijn al weken protesten gaande in de nasleep van de dood van George Floyd. Het leidde ertoe dat de I-5 snelweg in Seattle al meermaals moest afgesloten worden om de veiligheid van de demonstranten niet in het gedrag te brengen. In dit geval raakte de bestuurder toch door de afzettingen, reed langs een witte bestelwagen om uiteindelijk tegen de dames te botsen.

Op het moment van het incident streamde een van de slachtoffers haar protest op Facebook onder de naam ‘Black Femme March takes I-5’. Ook daarop viel de botsing te horen, waarna de uitzending abrupt werd afgesloten.

De politie voert momenteel een onderzoek naar het motief van de dader. Volgens agenten zouden drugs en alcohol geen rol hebben gespeeld bij het ongeval.

bekijk ook

Politiewagen rijdt Black Lives Matter-demonstranten omver

Koppel zwaait met wapens naar Black Lives Matter-demonstranten

Trudeau heeft letterlijk geen woorden voor Trumps reactie op hevige protesten

Door kmlo
AANGERADEN
Meest recent