Pakawi Park opent nieuwe stek voor tijgers

Balen -

Paka en Awi, de Bengaalse tijgers van Pakawi Park in Olmen (Balen), zitten voortaan in een nieuw tijgerverblijf. Hun nieuwe stek werd zaterdag officieel ingehuldigd. Pakawi Park wil de komende jaren stap voor stap een aantal dierenverblijven vernieuwen.

Het imposante tijgerverblijf werd zaterdag feestelijk ingehuldigd. Dat gebeurde met een rituele Chinese leeuwendans, begeleid door tromgeroffel. Voortaan wordt het de nieuwe stek van Bengaalse tijgers Paka (bruin) en Awi (wit), die sinds vorig jaar in het park verblijven en sinds de naamsverandering van Olmense Zoo naar Pakawi Park ook de parkmascottes zijn.

Pakawi Park opent nieuwe stek voor tijgers
Foto: Tommy Maes

“Met dit nieuwe verblijf, dat ruw geschat zo’n 200.000 euro heeft gekost, willen we onze vernieuwing doortrekken”, zegt mede-zaakvoerder Tommy Pasteels. “Zo hebben we nog nieuwe projecten op stapel die we volgend jaar willen starten. Het vroegere tijgerverblijf willen we omvormen tot een groot eiland voor de chimpansees. De bouw neemt twee jaren in beslag. Daarnaast willen we de verblijven voor de andere katachtigen vernieuwen.”

Enkele dagen voor de officiële opening verhuisden Paka en Awi al naar hun nieuwe verblijf. De afgelopen maanden hebben medewerkers van Pakawi Park hard gewerkt om het nieuwe tijgerverblijf te realiseren. “We hebben het hele verblijf zelf gemaakt, van de balustrade tot de hydraulische schuiven binnen”, zegt mede-zaakvoerder Wim Verheyen. “We zijn heel trots op het eindresultaat. Jammer genoeg is er nog een klein mankement aan de waterval binnen het verblijf, maar dat probleem lossen we zo snel mogelijk op. Het belangrijkste is dat Paka en Awi kunnen genieten van hun nieuwe thuis.” Zaterdag vierde Pakawi Park ook de eerste verjaardag onder de nieuwe naam. Dat gebeurde met allerlei animatie en activiteiten. (mto)

Pakawi Park opent nieuwe stek voor tijgers
Foto: Tommy Maes
  • AANGERADEN