Bart Peeters bezorgd over entourage van artiesten: “Daar spelen zich drama’s af”

Bart Peeters: “Al die decorbouwers, lichttechniekers en roadies die op dagbasis worden ingehuurd: daar spelen zich momenteel drama’s af.” Foto: Jeroen Hanselaer

“Ik voelde me als een intercitytrein die met driehonderd per uur tegen een blinde muur knalt.” Bart Peeters kon de lockdown eerst niet vatten.

Hij zat middenin een concertreeks in de Lotto Arena, vertelde hij aan onze zusterkrant Gazet van Antwerpen. “Stijn (zijn broer en manager, nvdr.) belde en zei: Herinner je je een liedje van jezelf dat ‘Dicht bij mij’ heet? Alles wat daarin beschreven staat zal de eerstvolgende paar maanden niet kunnen. Iemand diep in de armen nemen, haar lijf en ziel verwarmen, dicht bij elkaar staan… Kortom: luister naar je eigen liedje en je weet wat de regels voor corona zijn. Er staat nog net niet in dat je om de tien seconden je handen moet wassen.”

Peeters ziet grote concerten nog niet direct terugkomen en maakt zich zorgen om andere werkmensen in zijn vakgebied. “Al die decorbouwers, lichttechniekers en roadies die op dagbasis redelijk anoniem worden ingehuurd en zo van de ene job naar de andere zwerven. Daar spelen zich drama’s af momenteel, omdat de meesten nauwelijks een financiële buffer hebben”, aldus Peeters.

Door ldb
AANGERADEN