Ondanks scheiding was rijkste man ter wereld nooit zo rijk: fortuin Jeff Bezos dikt aan tot 153 miljard euro

Bron © BELGA

Jeff Bezos en zijn vriendin Lauren Sanchez aan de Taj Mahal. Foto: AFP

De rijkste man op de aardbol, Amazon-topman Jeff Bezos, had nog nooit zoveel geld. Zijn vermogen is toegenomen tot 172,3 miljard dollar (153 miljard euro), een nieuw record. Dat blijkt uit de “Billionaires Index” van het persagentschap Bloomberg.

Het vorige record dateert van september 2018, toen diezelfde Bezos een geschat vermogen had van 167,7 miljard dollar. Maar nadien volgde de scheiding van zijn toenmalige vrouw MacKenzie. Zij kwamen vorig jaar een schikking met een waarde van 38 miljard dollar overeen, waarbij Bezos haar een kwart van zijn aandelen in Amazon gaf.

LEES OOK. Familie Colruyt en Coucke werden rijker tijdens coronacrisis, maar de allerrijkste Belgische families verloren 15 miljard (+)

Maar financieel is Bezos dat verlies intussen weer te boven gekomen. Dit jaar nam zijn vermogen al met meer dan 57 miljard dollar toe, aldus Bloomberg.

Het grootste deel van zijn vermogen dankt Bezos aan zijn e-commercebedrijf Amazon. Hij heeft ongeveer 57 miljoen aandelen in handen, of 12 procent van het bedrijf, aldus de Amerikaanse zender CNN. En het aandeel schoot dit jaar al de helft hoger.

Zijn ex MacKenzie is trouwens 57,2 miljard dollar waard, waarmee ze op de 13de plaats staat in de meest recente update “Billionaires Index”.

De op een na rijkste man ter wereld is momenteel Microsoft-stichter Bill Gates, met een vermogen van 114,1 miljard dollar. Op plaats drie staat de Franse zakenman Bernard Arnault, de man achter de Franse luxegoederengroep LVMH (90,9 miljard dollar).

AANGERADEN