Liverpool blijft winnen thuis met blonde Origi, Manchester City verliest bij laagvlieger

Bron © Reuters

Foto: Photo News

Zeventien op zeventien voor Liverpool. De kampioen in Engeland blijft ook na de coronaperiode ongeslagen op Anfield Road met een 2-0 overwinning tegen Aston Villa dankzij doelpunten van Sadio Mané en Curtis Jones. Divock Origi kreeg een basisplaats, maar viel vooral op door een blonde kruin. Manchester City viel ook op, maar dan door te verliezen op bezoek bij Southampton.

Na de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen rivalen Manchester City hadden de troepen van Jurgen Klopp iets recht te zetten tegen Aston Villa. Het viel echter andermaal op dat Liverpool geen grootse vorm vertoont. De titel is binnen, en dat laat zich voelen aan de motivatie op het veld. Aston Villa heeft wel nog wat voor te spelen, aangezien ze onderaan in het klassement vertoeven. De bezoekers konden iets voor het uur op voorsprong komen door Anwer El Ghazi, maar de Nederlander zag zijn poging gered worden door Alisson.

Uiteindelijk brak Sadio Mané de ban in de 71ste minuut. Hij brak met zijn doelpunt ook bijna de lat toen hij de voorzet van Naby Keita via het doelhout scoorde. De jonge Curtis Jones, die eerder deze week een nieuw contract pende, scoorde de 2-0 in de laatste minuut. Daardoor blijft Liverpool in eigen huis al 57 wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League.

En Origi? Die kon weinig indruk maken bij The Reds. Zijn voornaamste flashy actie gebeurde voor de wedstrijd, toen hij zijn haren wit kleurde.

Liverpool blijft winnen thuis met blonde Origi, Manchester City verliest bij laagvlieger
Foto: AFP

Manchester City verliest ondanks 73 procent balbezit

Manchester City heeft nog eens verloren in de Premier League. Het ging op bezoek bij Southampton onderuit met 1-0. Het doelpunt van Che Adams bezegelde het lot van de Citizens.

En wat voor een goal, overigens. De spits nam een bal aan van op een meter of veertig en ramde die in één tijd voorbij Ederson.

Iedereen verrast, maar City ging meteen op het gaspedaal staan. Dé held van de avond stond echter in doel bij Southampton: Alex McCarthy leek wel onoverwinnelijk en pakte alles dat zijn richting uit kam. Sterling, de Silva’s, Sané en de ingevallen Kevin De Bruyne: allen moesten zich gewonnen geven.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN