Israël voert luchtaanvallen uit op Gaza

Bron © BELGA

Archiefbeeld. Foto: AFP

Israël heeft zondagavond luchtaanvallen uitgevoerd op Gaza. De aanvallen komen er nadat vanuit dit Palestijnse gebied drie raketten werden afgevuurd op Israël, klinkt het.

Bij de luchtaanvallen zouden vooral doelwitten van Hamas – dat als terreurorganisatie wordt beschouwd door Israël – geviseerd zijn. Volgens het Israëlische leger hebben gevechtsvliegtuigen ondergrondse infrastructuur aangevallen. Er zijn voorlopig geen berichten over doden of gewonden.

De raketten die eerder op de avond vanuit Gaza richting Israël zijn afgevuurd, zouden volgens lokale media zijn terechtgekomen in onbewoond gebied. Eén raket zou volgens het leger ook zijn onderschept door het luchtafweersysteem ‘Iron Dome’. De aanvallen werden nog niet opgeëist.

Hamas waarschuwde eerder al dat ze de plannen van Israël om delen van de bezette gebieden op de Westelijke Jordaanoever te annexeren, beschouwt als een oorlogsverklaring. Israël zou vanaf 1 juli met de annexatie kunnen beginnen, maar heeft nog geen stappen ondernomen.

AANGERADEN