Betreurde wielrenner Niels de Vriendt krijgt monument: “Plaats waar familie en vrienden even stil kunnen staan bij zijn overlijden”

Bron © Radio 2

Foto: BELGA

Wortegem-Petegem -

Op de plaats waar Niels de Vriendt afgelopen zaterdag op amper 20-jarige leeftijd overleed, komt een monument voor de betreurde wielrenner. Dat maakte de burgemeester van Wortegem-Petegem, Luc Vander Meeren, maandag bekend op Radio 2.

LEES OOK. “Zou het nu niet wijs zijn om, in alle sereniteit, vanuit het beleid alle federaties te verplichten tot harttests?” (+)

Het dramatisch overlijden van Niels de Vriendt in de beginfase van de oefenkoers in de Oost-Vlaamse gemeente heeft er in de wielerwereld serieus ingehakt. Zondag ging de GP Vermarc in Rotselaar door, als eerbetoon aan de overleden renner van VDM-Trawobo.

Maar om De Vriendt nooit te vergeten, plant Wortegem-Petegem de oprichting van een monument.

“Wat een feest moest worden, is geëindigd in een drama,” aldus Vander Meeren bij Radio 2. “Op de plaats van z’n overlijden liggen nu al bloemen en daarom ga ik voorstellen aan m’n collega’s van het schepencollege om er een gedenkplaat te zetten of toch een plaats te creëren waar de familie en vrienden van Niels kunnen naar terugkeren om even te stil te staan bij z’n jammerlijk overlijden.”

Betreurde wielrenner Niels de Vriendt krijgt monument: “Plaats waar familie en vrienden even stil kunnen staan bij zijn overlijden”
Foto: Marc Van Hecke
Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent