Duffel onderzoekt samenaankoop regentonnen

Raadslid Nora Bertels bij een regenton. Foto: rr

Duffel -

Op vraag van oppositiepartij Groen gaat de gemeente Duffel werk maken van een samenaankoop van regenwatertonnen.

“50 tot 70% van het watergebruik in huishoudens vereist geen drinkwaterkwaliteit. Het klinkt dan ook logisch: als het regent, vangen we het hemelwater best zo veel mogelijk op. Een regenton installeren en aansluiten, is eenvoudiger dan een regenput. Je kunt het opgevangen regenwater gebruiken om de planten, bloemen en groenten water te geven. Daardoor kunnen gezinnen besparen op drinkwater, en dus ook op geld”, redeneert raadslid Nora Bertels.

“Regentonnen zijn niet dé oplossing voor de droogteproblematiek, maar zo kunnen veel mensen wel hun steentje bijdragen. Door een samenaankoop te organiseren, zijn we zeker van de kwaliteit én van een lagere prijs. Zo besparen Duffelaars kosten en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de praktische kant van de zaak.”

“De gemeente kan zo’n groepsaankoop regentonnen organiseren met Igemo of Pidpa. Het zou een tijdelijke actie kunnen zijn. Maar beter nog nemen we het permanent op in het aanbod van de gemeente. Zo kunnen Duffelaars er altijd eentje bestellen, net zoals het nu mogelijk is om een compostvat van Ivarem bij de gemeente te kopen.”

De voltallige gemeenteraad schaarde zich achter het voorstel van Nora Bertels.

Door cvr
AANGERADEN
Meest recent