Nieuw aankondigingsbord op zijn kop gemonteerd

Ondersteboven. Foto: Jef Wijckmans

Rumst / Reet -

Bewoners van woonwijk Beekvelden keken vrijdagochtend raar op. Het aankondigingsbord bij een net geplaatste laadpaal bleek ondersteboven te zijn gemonteerd.

Elk jaar krijgt de gemeente enkele laadpalen op haar grondgebied geplaatst. Het is aan het bestuur om hiervoor de plaatsen aan te duiden. Inwoners van de Reetse woonwijk Beekvelden hadden eerder het gemeentebestuur gevraagd om voor hun huis een parkeerplaats te voorzien om hun wagen elektrisch te kunnen opladen.

“Maar deze wijk is erkend als woonerf en het is niet de bedoeling om daar zowat overal auto’s te laten rijden of parkeren”, zegt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA). “Daarom reserveerden we aan de oostkant van deze wijk langs de Kneukelputlei ruimte om een laadpaal te laten plaatsen en er twee parkeerplaatsen te voorzien.”

Technici plaatsten in de loop van donderdag de laadpaal en de signalisatie. Was het tijdsdruk of gewoon slordig werk? Een van de borden werd ondersteboven gemonteerd. Het maakte dat sommige bewoners hoopten dat de elektrische aansluiting wél juist was bekabeld.

De burgemeester gaf vrijdag nog de eigen technische dienst de opdracht deze slordigheid te corrigeren. Te laat voor sommigen die er zich op sociale media vrolijk mee maakten.

Door jw
AANGERADEN