Vastgoedmakelaar Louis Convents voorlopig terug vrijgelaten

Bron: BELGA

Vastgoedmakelaar Louis Convents (61), die eind juni tot zeven jaar cel werd veroordeeld en onmiddellijk werd aangehouden op zitting, is voorlopig vrijgelaten onder voorwaarden in afwachting van zijn beroepsprocedure. Dat meldt zijn advocaat Walter Damen.

Louis Convents werd op 29 juni schuldig bevonden aan de exploitatie van vijf vrouwen als prostituee. De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het ook bewezen dat hij drie van hen verkracht had. De zestiger kreeg zeven jaar cel en werd ook meteen in de boeien geslagen. Convents heeft altijd gezegd dat hij onschuldig is.

De verdediging tekende nog diezelfde dag beroep aan en legde enkele dagen later ook een verzoekschrift neer om hem voorlopig vrij te krijgen. “Het Antwerpse hof van beroep besliste op 3 juli om hem voorlopig vrij te laten onder voorwaarden zodat zijn familiale en professionele belangen kunnen worden gewaarborgd in afwachting van de beroepsprocedure”, zegt zijn advocaat Walter Damen.

In hetzelfde dossier werd ook voormalig acteur Guy Van Sande (57) mee vervolgd, omdat hij de toenmalige partner van Convents geslagen zou hebben tijdens een gemeenschappelijk vakantie in Frankrijk. Van Sande werd vrijgesproken.

LEES OOK. Schuldig aan mensenhandel en verkrachting, maar wie is ex-politicus Louis Convents nu eigenlijk?

Aangeboden door onze partners