Sommelier in 10 stappen, deel 2
Wijn proeven is eenvoudiger dan het eruit ziet: Alain Bloeykens legt uit hoe je eraan begint
Bent u ook jaloers op die kenners die erin slagen honderd-en-een zaken in één enkel glas wijn te ontdekken? Die het hebben over rozen, lelie, meiklokjes, paardenbloem, anjer en tulpen? Die probleemloos tien verschillende bloemen uit één wijn halen? Dat hoeft absoluut niet, want vaak slaat de fantasie op hol of heeft die kenner te diep in het glas gekeken ...Wijn waarnemen, evalueren en beoordelen kan op een heel eenvoudige wijze. Summier maar objectief en zonder franjes. Omdat onze waarnemingssensoren beperkt zijn. Het geheim? De juiste techniek en vooral veel oefenen.
Beste van Plus
Lees ook
Wat maakt een wijn lekker? Alain Bloeykens gidst je rond in de wereld van wijngaarden en druivensoorten
Welke wijn hoort bij welk gerecht? Alain Bloeykens geeft tips om de juiste fles te vinden
Waarom je wijnflessen uit de buurt van uien moet houden en moet je hem nu rechtop of liggend bewaren?
Alain Bloeykens over de oorsprong en kenmerken van pinot noir, syrah, merlot en cabernet sauvignon