Ella-June Henrard speelt hoofdrol in grote Nederlandse reeks

Foto: Raymond Lemmens

Na Vlaanderen lijkt Ella-June Henrard (26) goed op weg om ook Nederland te veroveren. Ze speelt er een van de hoofdrollen in de nieuwe en groots opgezette dramareeks ‘Swanenburg’.

Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad. Dat is het uitgangspunt van Swanenburg, een nieuwe 20-delige Nederlandse dramareeks van telkens 45 minuten. De Antwerpse actrice Ella June-Henrard, die schitterde in Torpedo en It’s showtime en weldra ook nog hoofdrollen vertolkt in de VTM-reeksen De kraak en Fair trade, geeft gestalte aan de jongste dochter van het gezin: Eva.

Voor Henrard is dit niet haar eerste werkervaring in Nederland. Zo had ze enkele jaren geleden een rol in de grote filmproducties Michiel De Ruyter en Boy 7. Ze woonde ook twee jaar in Nederland. Ze is overigens niet de enige Vlaming in de cast van Swanenburg. Joren Seldeslachts (Blinker, Spitsbroers, The team) zal de nevenrol van Victor Devos invullen.

De opnames van Swanenburg vonden vorige winter al plaats. Oorspronkelijk wou NPO1 de reeks in augustus in primetime uitzenden maar door de coronacrisis wordt ze nog even opgespaard tot het najaar.

Door tove
Meest recent