Moeder Els (49) van de Davidsons uit 'Don't worry be happy' overleden aan kanker

Els Ouderits (49), de moeder van het kroostrijke gezin van elf kinderen dat bekend raakte als de ‘Davidsons’ uit Kasterlee, is overleden aan kanker. Ze vocht al meer dan drie jaar tegen de ziekte. “Ze had eerst slokdarmkanker, maar die zaaide uit tot in de buik”, zegt haar echtgenoot Eddy Peirsman. “Ze was een vechter”, klinkt het nog.

Het gezin van vader Eddy en moeder Els werd bekend dankzij het Vier-programma Don’t worry be happy. In een mum van tijd ontpopten ze zich tot de smaakmakers van het programma. Het gezin werd “de Davidsons” genoemd vanwege hun voorliefde voor Harley Davidsonmotoren. Een van hun elf kinderen heet dan ook Harley Davidson.

Er wordt momenteel een nieuw seizoen van Don’t worry be happy ingeblikt. Ook daarin zullen de Davidsons aan bod komen. Eind vorige maand wist Peter Boeckx, die het programma bedacht, nog 6.190 euro in te zamelen voor de familie. Hij wilde hen financieel steunen voor de vele ziekenhuisrekeningen en omdat het café van Eddy in Olen moest sluiten.

Door brip
AANGERADEN