Pakkend afscheid van zusjes Orphée (2) en Cérès (7) die door hun mama om het leven werden gebracht

Foto: sp

Gilly -

In het crematorium van Gilly (Henegouwen) is dinsdagochtend afscheid genomen van Orphée (2) en Cérès (7) uit Hantes-Wihéries. De twee meisjes zijn vorige week door hun mama omgebracht. De vrouw was al een tijdje depressief. Ook Thybald (9), het derde kind uit het gezin, werd neergestoken. Hij kon worden gered.

De uitvaart vond plaats in intieme kring, zoals papa Bertrand had gevraagd. De familie had gevraagd om bloemetjes buiten of aan het raam te plaatsen als eerbetoon aan de meisjes.

Dienstdoend burgemeester Florence Denamur woonde de plechtigheid bij. Samen met de klasgenootjes van Cérès uit de gemeenteschool van Hantes-Wihéries. Zij lieten na het afscheid witte ballonnen op.

Ook aanwezig was een delegatie van de brandweer. Zij kwamen vorige week snel ter plaatse en probeerden de meisjes nog te reanimeren. Sommigen hadden het duidelijk moeilijk tijdens de uitvaart.

Julie L. (37), de mama van het gezin, zit in de vrouwengevangenis van Brugge. Ze probeerde na het familiedrama zelf uit het leven te stappen, maar overleefde het. Ze is aangehouden op verdenking van tweevoudige moord en moordpoging. De raadkamer in Charleroi heeft maandag haar aanhouding met een maand verlengd.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

LEES OOK. Lerares doodt twee van haar kinderen, derde nog in levensgevaar: “Ze gingen allemaal al lang niet meer naar school” (+)

Door tg
AANGERADEN