Tot vijf jaar cel gevorderd voor seksuele uitbuiting van tienermeisje: “Seks in ruil voor een slaapplaats”

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Mol / Antwerpen -

Vier mannen en een vrouw staan in Antwerpen terecht omdat ze een 16-jarig meisje in de prostitutie hadden gedwongen. Het slachtoffer was haar jeugdinstelling ontvlucht en vormde een makkelijke prooi voor de beklaagden. Het openbaar ministerie vorderde celstraffen tot vijf jaar en 8.000 euro boete.

Het slachtoffer was op 12 juni 2019 niet teruggekeerd naar de jeugdinstelling in Mol. Ze verbleef eerst bij een vriend en kwam dan via Omar J. terecht op het appartement van Stephanie C. en Kevin L. in de Antwerpse stationsbuurt. “Omar J. verwachtte van het meisje dat ze seks met hem had als bedankje om haar aan een slaapplaats te helpen. Het slachtoffer voelde zich verplicht om de lakens met hem te delen”, pleitte de advocate van het meisje.

Omar J. had daarna naaktfoto’s gemaakt en advertenties van het meisje op sekswebsites gezet. De volgende dag namen Stephanie C. en Kevin L. haar mee naar David V. en Elias V. Ze moest zich uitkleden en David V. oraal bevredigen, onder druk van Elias V. Terwijl Kevin L. betaald werd voor haar seksuele diensten, had Stephanie C. het slachtoffer wat opgefrist. Ze werd daarna meegenomen naar een café waar ze mannen moest oppikken.

Het slachtoffer kon niet zeggen hoeveel klanten ze had moeten ontvangen. Ze moest al het geld aan Stephanie C. en Kevin L. afstaan. Op 5 juli 2019 was ze terug naar de jeugdinstelling in Mol gegaan en had ze haar begeleider verteld dat ze in de prostitutie was gedwongen.

Mensenhandel

De beklaagden staan nu terecht voor mensenhandel met het oog op exploitatie van prostitutie en verkrachting. Het openbaar ministerie vorderde voor Kevin L. en Omar J. vijf jaar cel en voor de drie andere beklaagden vier jaar cel.

Omar J. ontkende dat hij het slachtoffer verkracht had, maar gaf wel toe dat hij een rol had gespeeld in de seksuele uitbuiting van het meisje. Ook Stephanie C. en Kevin L., die enkel vervolgd worden voor mensenhandel, voerden daar geen betwisting over. David V. bekende de verkrachting, maar ontkende iedere betrokkenheid bij de prostitutieactiviteiten. Elias V. betwist alle tenlasteleggingen en gaat voluit voor de vrijspraak.

Namens het slachtoffer werd 10.500 euro schadevergoeding gevraagd, alsook een contactverbod met de beklaagden, van wie ze nog altijd veel schrik heeft.

AANGERADEN