Mary Trump: “Trump liet iemand anders zijn toelatingsexamen doen”

Bron © BELGA

Foto: AP

Toen hij nog leerling was, liet de Amerikaanse president Trump zijn toelatingsexamen voor verdere studie door iemand anders doen. Hij betaalde die stroman daarvoor. Dat staat in het nieuwe boek van de nicht van Trump over haar oom en de rest van de spraakmakende familie, meldt de Amerikaanse krant The New York Times.

Het goede resultaat van de test maakte het mogelijk dat Trump later naar de prestigieuze Wharton Business School kon, schrijft Mary Trump. Officieel verschijnt het werk pas op 14 juli, maar passages verschijnen al in de media. Trump zou het bedriegen als een ‘way of life’ hebben omarmd.

The Washington Post meldt dat volgens Mary Trump verwaarlozing en jeugdtrauma’s het wereldbeeld van de 45ste president van de Verenigde Staten hebben gevormd. Haar oom was altijd bang om te worden afgekeurd door diens vader Fred. “Door Donalds toegang tot zijn gevoelens te beperken, en hem te leren dat veel van zijn gevoelens onacceptabel waren, beschadigde Fred zijn zoons kijk op de wereld”, aldus Mary Trump, die psycholoog is.

De Britse krant The Guardian tekent op uit het boek dat Donald Trump als kind getraumatiseerd raakte, toen hij een tijd lang het contact met zijn moeder kwijtraakte. “Na door zijn moeder te zijn verlaten voor minstens een jaar, en toen zijn vader niet voldeed aan zijn behoefte om zich veilig, geliefd, gewaardeerd of gekend te voelen, leed Donald de ontberingen die hem voor de rest van zijn leven zouden tekenen.”

Onlangs deed de Trump-familie nog pogingen het boek te laten verbieden, maar tevergeefs. Uitgeverij Simon & Schuster prijst het boek aan als “duistere geschiedenis” van de familieclan.

Mary Trump was een groot deel van haar jeugd in het grootouderlijk huis in New York. Ze maakte er talloze familiebijeenkomsten en feesten mee. Ze is de dochter van Donalds overleden oudere broer Fred junior.

LEES OOK. Jarenlange familievete escaleert: de atypische Trump die wraak neemt op haar oom met “onthutsende feiten”

AANGERADEN