Kristian Alfonso verlaat ‘Days of our lives’ na 37 jaar, maar dat is geen record

Foto: NBC

De Amerikaanse soap ‘Days of our lives’ neemt na 37 jaar afscheid van actrice Kristian Alfonso (56). Ze speelde één van de langst lopende soaprollen ooit, maar een record is het niet.

Fans van Days of our lives weten ongetwijfeld dat Kristian Alfonso in de reeks in de huid kruipt van Hope Williams, en dat al sinds 1983. Door de coronacrisis liggen de opnames al sinds maart stil, maar als de soap in september de opnames hervat, hoeft ze niet meer te komen. Ook al wist ze op het moment van haar laatste opnames zelf niet wat er te gebeuren stond.

De soap had een maandenlange voorsprong op de uitzendingen, waardoor Alfonso’s laatste scène in oktober op het scherm komt. Dezelfde rol 37 jaar spelen, is overigens een knappe prestatie, maar geen record. Suzanne Rogers, die in dezelfde dagelijkse soap de rol van Maggie Horton vertolkt, is al present sinds 1973, ofwel 47 jaar. Susan Seaforth Hayes (Days of our lives) en Leslie Charleson (General hospital) vertolken dan weer 45 jaar hetzelfde personage. Het wereldrecord? Voor een televisiesoap is dat in handen van William Roache (88), alias Ken Barlow uit het Britse Coronation Street. Hij maakt al deel uit van de cast sinds de eerste aflevering in 1960. In eigen land zijn Annie Geeraerts en Jef Desmedt de koplopers: eind dit jaar spelen ze al 29 jaar Anna en Jan in Familie.

Door tove