Christian Benteke kan nog eens scoren voor Crystal Palace, maar iedereen heeft het over heerlijke omhaal van Danny Welbeck

 ©  REUTERS

Rode Duivel Christian Benteke heeft de weg naar doel nog eens gevonden in de Premier League. Voor zijn club Crystal Palace mocht hij starten tegen Chelsea - zijn tweede basisplaats op rij. De lange aanvaller, die een goede partij speelde als aanspeelpunt, stond twintig minuten voor tijd op de goede plaats om een lage voorzet van Patrick van Aanholt in doel te duwen. Voor Benteke is het nog maar het tweede competitiedoelpunt van het seizoen.

Wim Conings

Crystal Palace verloor wel met 2-3 nadat Olivier Giroud vroeg in de match geprofiteerd had van een blessure bij Gary Cahill om de openingstreffer aan te tekenen - tot frustratie van de thuisploeg. Christian Pulisic verdubbelde even later de score met een rake knal in de korte hoek. Nog voor rust scoorde Wilfried Zaha met een hard afstandsschot de aansluitingstreffer.

Na rust leek Tammy Abraham de match helemaal op slot te doen, maar een minuut later sloeg Crystal Palace alweer terug via Benteke. De Rode Duivel had zich eerder in de match ook al laten opmerken met een kopballetje dat al bij al makkelijk gepakt kon worden door Chelsea-doelman Kepa.

Heerlijke omhaal van spits die al bijna twee jaar droog stond

In de degradatietopper tussen Watford en Norwich deed die andere Rode Duivel, Christian Kabasele, een goede zaak. Kabasele, die de hele match in de basis stond, won met Watford met 2-1 dankzij een geweldige omhaal van Danny Welbeck. De voormalige spits van Manchester United en Arsenal was na een zware enkelblessure op zijn 29ste helemaal uit beeld verdwenen. Zijn laatste Premier League-goal dateerde al van bijna twee jaar geleden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten