Grote evenementen kunnen misschien toch doorgaan na groen licht virologen en ministers

Bron © BELGA

Foto: DBA

Vanaf augustus kunnen grote evenementen misschien toch doorgaan, als ze groen licht krijgen van het ‘evenementenloket’. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) roept dat loket in het leven om lokale besturen te helpen bij de behandeling van aanvragen van organisatoren.

Officieel mogen vanaf 1 augustus 800 personen op evenementen die buiten plaatsvinden en 400 op evenementen binnen aanwezig zijn. De Nationale Veiligheidsraad heeft echter met een uitzonderingsprocedure de deur op een kier gezet: uitbaters van permanente infrastructuren mogen bij het lokaal bestuur of stadhuis aankloppen om een evenement te organiseren voor een zittend publiek dat meer dan 400 of 800 mensen telt.

“Om dat te stroomlijnen, zullen de aanvragen via het CERM-loket geanalyseerd worden door eventspecialisten, de virologen van de GEES en de bevoegde ministers. Finaal resulteert dat in een eensluidend advies aan de burgemeesters, die zo een gemotiveerde eindbeslissing kunnen nemen”, zegt Demir.

MEER OVER HET CORONAVIRUS