Amerikaanse lerares overleden die opzienbarende affaire had met leerling

Bron © BELGA

Mary Kay Letourneau Foto: AP

Een Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 opzien baarde door zwanger te raken van een jonge leerling en later met hem trouwde, is dinsdag op 58-jarige leeftijd gestorven. Volgens Amerikaanse media overleed ze aan de gevolgen van kanker.

Amerikaanse lerares overleden die opzienbarende affaire had met leerling
Mary Kay Letrourneau met één van haar kinderen Foto: AP

Mary Kay Letourneau werd in 1997 gearresteerd vanwege een seksuele relatie met een van haar leerlingen, de 12-jarige Vili Fualaau. Ze werd veroordeeld voor kinderverkrachting op het moment dat ze zwanger was.

Toen ze na zes maanden cel op vrije voeten was gesteld wegens goed gedrag, raakte ze opnieuw zwanger van Fualaau. Ze moest daarop terug naar de gevangenis, omdat de rechter het haar had verboden hem nog te zien.

Trouwen

Nadat ze uiteindelijk een gevangenisstraf van ruim zeven jaar had uitgezeten, trouwde ze met Fualaau in 2005. De kinderen, Alexis en Georgia traden op het huwelijk van hun ouders op als bruidsmeisjes.

LEES OOK. Lerares trouwt eindelijk met haar geliefde leerling

Het stel ging in 2017 uit elkaar, al was de scheiding pas vorig jaar augustus helemaal afgerond. Letourneau was bij het begin van de affaire met Fualaau 34 jaar, getrouwd en al moeder van vier kinderen.

AANGERADEN