Novak Djokovic tennist opnieuw en uit verontwaardiging over kritiek na beruchte Adria Tour: “Dit is een heksenjacht”

Foto: Novak Tennis Center Facebook

Hij heeft er enkele woelige weken opzitten, maar dinsdag stond Novak Djokovic opnieuw op een tennisveld. De Servische nummer één van de wereld - en organisator van de intussen beruchte Adria Tour waarbij verschillende spelers besmet raakten met corona - sloeg voor het eerst een balletje sinds op het Novak Tennis Center in z’n thuisland. Van het virus lijkt hij dus weinig last te hebben gehad, zeker niet als je zijn reactie op de hele heisa leest.

LEES OOK. Nick Kyrgios dient criticaster Dominic Thiem van antwoord met enorme uithaal: “Jullie denken echt dat dit een grap is hé?”

Deze foto’s deelde het Novak Tennis Center op Facebook. Djokovic speelde overigens tegen Viktor Troicki, die eveneens het coronavirus opliep tijdens de Adria Tour.

“Heksenjacht”

In een kort interview met het Servische Zurnal uitte de nummer één bij de mannen vervolgens zijn verontwaardiging over de storm van kritiek die hij kreeg.

“De laatste tijd lees ik alleen maar heel negatieve kritiek”, aldus Djokovic. “Maar er lijkt wel meer aan de hand dan alleen de kritiek, alsof er een agenda is en dit een heksenjacht is. Er moet blijkbaar iemand vallen, een grote naam moet de belangrijkste boeman zijn voor dit alles.”

Djokovic liet daarnaast weten dat hij nog steeds niet weet of hij zal deelnemen aan de US Open. “Ik ga zeker niet spelen in Washington en Cincinnati. Deelname aan Roland Garros staat voorlopig wel gepland, net als Madrid en Rome.”

LEES OOK. Nog meer twijfels over doorgaan US Open na schrapping van vijf Amerikaanse toernooien: “Het kan een boeltje worden”

Door Vincent Van Genechten
    AANGERADEN