Nieuwe collectie Chanel geïnspireerd op Karl Lagerfeld

 ©  AP

Bron: Elle

Karl Lagerfeld mag dan wel overleden zijn, toch is de grootmeester nog lang niet vergeten. Creatief directeur Virginie Viard liet zich voor de nieuwste collectie van modehuis Chanel inspireren door de Duitse ontwerper. “Er zit meer Lagerfeld dan Chanel in”, zegt ze daarover in een interview met Elle.

Geen extravagante show deze keer, wel een terugkeer naar de essentie. “We zijn teruggekeerd naar de kleding en gaven ze net dat tikkeltje extra”, zegt creatief directeur Virginie Viard. De show werd opgevoerd in een sober klooster uit de jeugd van Gabrielle Chanel, de oprichtster van het gerenommeerde Franse modehuis. Maar ondanks de sobere locatie verwijst de collectie toch vooral naar de overleden ontwerper Karl Lagerfeld.

“Ik dacht aan een punk prinses met een jurk gemaakt uit taftzijde”, zegt Viard. “Met uitzinnig haar, veren en heel veel juwelen. Deze collectie is geïnspireerd op Lagerfeld. Hij slaagde erin om gesofisticeerde collecties neer te zeggen voor modieuze vrouwen, die tegelijk erg excentriek zijn.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten